5 малки съвета, за да сте защитени във Facebook

Темата за сигурността на Facebook присъства в много заглавия и дискусии, а няколко агенции за защита на потребителя са подали жалби към Federal Trade Commission, включително членове на хакерската група Anonymous, които се заканват да блокират Facebook на 5-ти ноември. Освен това, нараства количеството на спам и измамите във Facebook, поради което трябва да се замислите за нещата, които могат да изложат на риск вашия профил. Ето няколко съвета, чрез които можете да подобрите сигурността си:

 

FacebookСигурна парола - Пароли като "1234", "ABCD" или "AAAA" лесно могат да бъдат разгадани от хакери. Съветваме ви да изполвате поне по едно число, една буква, една главна буква и един знак. Ето и пример: "AFK2@now". Пробвайте Microsofts Password Checker.

 

FacebookНе приемайте покани за приятелство от хора, които не познавате - Препоръчваме ви да не ставате "приятели " с хора, които не познавате. След като приемете покана от нов човек, вашият профил и личната информация, която сте въвели в него, ще бъдат достъпни за този човек.

 

FacebookВнимавайте, когато приемате и инсталирате приложения във Facebook - Когато прилагате нови приложения към вашия профил, препоръчваме ви първо да потърсите информация за приложението в Google. Опитайте се да намерите коментари за приложението, за да се уверите, че е легитимно. Няколко минути от вашето време може да ви спестят много, тъй като някои приложения съдържат Троянски коне.

 

FacebookНе отваряйте връзки към страници, съдържащи агресивни заглавия - Такива видове връзки, които са споделени от вашите приятели, се разпространяват автоматично през техния профил, тъй като те самите са дали съгласието си - за страница, която най-вероятно съдържа злонамерен софтуер. Можете да докладвате за такива връзки тук: Report Malicious Link

 

FacebookДокладвайте на Facebook - Ако мислите, че сте станали жертва на завземане на профил, можете да се свържете директно с Facebook тук: Privacy@facebook.com.

 

 

Надяваме се, че това съобщение ще ви помогне да запазите вашата неприкосновеност във Facebook. Ако имате някакви въпроси относно сигурност или поверителност във Facebook, не се колебайте да се свържете с нас във Facebook (английски език) за допълнителни дискусии, които не намирате на нашия блог.

» SPAMfighter - 12-12-2011

3 лесни стъпки, за да актуализирате драйверите на вашия WindowsSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Имейл задръстен от спам? Безплатен спам филтър!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.
To reward your interest, we would like to offer you any of our award-winning products
at the price $19.95. Pick your own favorites.

Go back to previous page
Следващо