Mængden af spam falder mens malware angreb intensiveres

Det anerkendte sikkerhedsfirma Baracuda Networks offentligjorde tidligere i marts deres årlige sikkerhedsrapport for 2010, hvori det oplyses at mængden af spam nåede at falde 50% i løbet af året. I den første halvdel af 2010 lå det månedlige antal spammails på godt 50 milliarder, men det tal faldt gennem det næste halvår, og sluttede på omtrent 26 milliarder i december. Det konstateres desuden at mails af farmaceutisk karakter, samt mails vedrørende smykker, er de hyppigst optrædende spammails.

I mellemtiden er antallet af malware angreb steget kraftigt, som følge af at cyberkriminelle begynder at bevæge sig fra en mailrettet strategi, mod internetbrugere istedet. Ifølge Baracuda steg mængen af ondsindet software med 55% dagligt i sidste halvdel af 2010.

Ledende researcher hos Baracuda Networks, Dr. Paul Judge forklarer at folkene bag angrebene fokuserer på de mest besøgte områder af nettet, hvilket i perioden har været søgemaskiner samt sociale netværk.

» SPAMfighter - 15-03-2011

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste