Microsoft stopper Rustock, verdens største botnet

Det berygtede botnetværk Rustock der tidligere stod for 50% af alle verdens junk e-mails, er blevet deaktiveret gennem en fælles indsats af Microsoft og flere amerikanske sikkerhedsagenturer.

Det vurderes at Rustock er i besiddelse af hele 815.000 kaprede Windows computere, som reguleres af omtrent 26 command and control servere (C&C). De inficerede computere er stadig uden fuldstændig egenkontrol, men er ikke pt. aktive. Igennem de 3 år Rustock har i spil har botnetværket sendt omkring 200 milliarder spam mails ud dagligt, hovedsagligt af typen som har reklameret diverse farmaceutiske produkter og udbydere.

Senior advokat ved Microsofts afdeling for digital kriminalitet Richard Boscovich forklarer, at man ved infiltrering af netværket fik succes med at bryde forbindelsen mellem de inficerede computere og C&C serverne, men man ved dog stadig ikke hvem de skyldige bag Rustock netværket er endnu.

» SPAMfighter - 30-03-2011

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste