Lukning af Rustock har lille effekt på mængden af spam

I Kasperskys Q1 rapport noteres at mængden af spam faldt mellem 2% og 3% som følge af lukningen af Rustock betnettet den 16, marts 2011.

Således har det ikke haft den helt store effekt sammenlignet med lukningen af to andre store botnets; Bredolab og Cutwail/Pushdo som blev lukket i 2010.

Kaspersky spekulerer at årsagan kan være at Rustock bevidst har sendt mindre spam i slutningen af 2010 og derved synes lukningen ikke af have den store effekt på den totale volumen af spam.

I en anden del af rapporten fastslår Kaspersky at det Afrikanske kontinent er en ny aktør i udsendelsen af spam. Nu står dette kontinent totalt for 3.66% af alt udsendt spam. En andel der er større end Canada's og USA's. Dette fænomen svarer overens med en tidligere forudsigelse fra Kaspersky, der antog at botnets ville flytte til lande som ikke har anti-spam lovgivning eller hvor anti-spam lovene ikke er særligt effektive.

» SPAMfighter - 5/24/2011

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Næste