Virus nummer 200.000 fundet

»Der er desværre ikke meget at fejre i den forbindelse. Stigningen i antallet af virus er alarmerende,« siger McAfees leder for anti-virus research Jimmy Kuo.

Det tog 18 år før virus nummer 100.000 blev identificeret i 2004, men på under to år er det tal fordoblet. McAfees forskere forventer en lignende vækst i fremtiden, med 200.000 nye virus identificeret inden 2008.

Det enorme antal skaber problemer for anti-virus programmer, der sammenligner mistænkelig kode med databasen over kendte virus.

Antallet af kendte virus overstiger nu langt antallet af filer på en gennemsnits pc, og det gør virus scanninger meget langsomme på ældre pc-er.

Siden de alvorlige Netsky, Bagle og Mydoom-virus i 2004, der inficerede millioner af computer, har der ikke været nogle tilsvarende store udbrud. Virus-programmørene har skiftet fokus.

I stedet for store virus udbrud, der skaber uønsket opmærksomhed fra myndighederne, er de fleste virus i dag små varianter, der spreder sig via spam.

Ifø...

» comon.dk - Jens Villemoes - 06-07-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste