Medarbejder-surf truer it-sikkerheden på jobbet

Medarbejderes private brug af internettet udgør den største it-sikkerhedsrisiko mod danske virksomheder. Det viser en ny undersøgelse fra IDC.

Risikoen for at blive inficeret med en computervirus er tre gange større for virksomheder, der tillader privat brug af nettet, end for virksomheder, der ikke tillader privat brug.

Inden for det seneste år er tæt på 40 procent af de adspurgte virksomheder blevet ramt af "malware" i form af en computervirus eller orm. Og den primære kilde til vira og orme er ikke længere e-mails, men derimod surf på nettet.

»Det er en udbredt misforståelse, at e-mails er den største sikkerhedstrussel fra nettet. Undersøgelsen viser, at op mod 30 procent af virksomheder med 500 eller flere medarbejdere er blevet inficeret som følge af internet-surfing, hvorimod kun 20-25 procent af de samme virksomheder er blevet ramt af virus og orme fra e-mails. Hertil kommer, at der er 3.5 gange større risiko for at blive inficeret blandt virksomheder, der tillader fri

» comon.dk - Lars Otto Andersen - 27-06-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste