Pas på koderne i sommerferien

Netbank er blevet en helt almindelig ting. Også selvom man er på ferie i Sydfrankrig og vil se, hvor meget man har hævet på ferien eller betale nogle regninger.

Man logger ind på sin netbank via hotellobbyens computere, i lufthavnen eller via en lokal netcafé. Her læser man sin e-post i firmaet og derhjemme, man ser lige hvad der står i banken og skal måske handle lidt aktier.

Det er dog ikke helt risikofrit, for det er nemt for svindlere at installere en keylogger eller et monitoreringsprogram der overvåger alt, hvad der sker på den pågældende computer, og rapporterer det ud til nogle centrale servere på internettet som svindleren har adgang til.

Han har måske sat et program op, der giver ham besked når der er nogen, der logger på en af de computere, han har kontrol over. Al tekst, og herunder personlige koder, vil blive rapporteret til svindleren som sikkert også kan følge med i hvad der sker - live på computeren - via et program beregnet til fjernkontrol. Det skriver virus112.

» comon.dk - Lars Otto Andersen - 10-07-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste