Dansksproget spammail banker hul i netbankernes sikkerhed

En spammail på dansk, der for tiden florerer på nettet, kan give it-kriminelle adgang til din netbank. Det er første gang, at der er fundet dansksproget spam, der kan give kriminelle direkte adgang til svindel mod danske netbanker.

Mailen indeholder en såkaldt Haxdoor-virus, der er i stand til at stjæle nøglefiler, som er det sikkerhedsmæssige fundament i mange danske netbank systemer. Virussen - og dermed sikkerhedsbristen - aktiveres, hvis man åbner den vedhæftede fil i spammailen.

Danske netbanksystemer betegnes normalt som sikre, og for mange danskere er netbanken i dag førstevalget, når der skal betales regninger, overføres penge eller købes aktier. Skulle uheldet være ude, og svindlere får adgang til ens netbank, kan det koste kunden 1200 kroner i selvrisiko. Resten af et eventuelt tab dækker banken, medmindre der er tale om grov uagtsomhed fra kundens side.

 

» Euro investor - 10-10-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste