Spam-afsendere manipulerer aktiekurser

Skynd dig at købe aktier i Texhoma Energy, for den store pressemeddelelse er ikke udsendt endnu. Sådan lyder en spam-mail, der i disse dage florerer rundt i de danske indbakker. Afsenderen ændrer navn fra mail til mail, men beskeden er den samme.

- Al form for spam skal man holde sig fra, for ingen forærer noget væk, siger direktør Claus Silfverberg fra Dansk Aktionærforening.

I USA hedder denne form for mail 'stock spam'. Den ukendte afsenders mål er enkelt. Spam-mailene skal få folk til at investere i en bestemt aktie, så efterspørgselen presser kursen i vejret, og derved scorer afsenderen sin gevinst.

- Hvis der nu var en garanti for, at en aktie ville stige, så ville ingen sælge den, så jeg kan kun advare mod at investere i den slags, fortæller Claus Silfverberg.

Han bekræfter over for Idag.dk, at han kender til flere tilfælde, hvor folk lader sig narre af enten spam eller telefonopkald.

 

» idag.dk - Povl D. Rasmussen - 18-10-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste