Pressemeddelelse - Amerikansk antispam-lov fejler

Pressemeddelelse - Frederiksberg den 13. januar 2004

Amerikansk antispam-lov fejler

Den 1. januar 2004 trådte den nye amerikanske antispam-lov i kraft. Loven skulle beskytte Internet-brugerne mod den tiltagende brug af spam til markedsføring af diverse produkter som viagra, billige lån osv.

Da USA uden sammenligning er verdens mest spammende nation, er effekten af loven globalt blevet ventet med stor spænding.
Nu her små 14 dage efter at loven er trådt i kraft, er resultatet nedslående. Forventningen var, at niveauet ville falde kraftigt, men det er ikke tilfældet. Før jul var 33% af alt mail modtaget i Danmark spam, men nu her små 14 dage efter den nye lov er trådt i kraft, er niveauet steget til 50%.

"At lovgive mod spam er en god ide. Det er vigtigt at man som samfund sender et signal om, at man ikke accepterer den slags. Men at tro, at det stopper problemet, er naivt.
Spammerne tjener kæmpe summer på udsendelse af spam og de kan på få timer flytte deres "forretninger" til lande, der ikke lovgiver mod den slags. Der vil altid være en "Cayman Island", der kan tjene penge på at have en liberal lovgivning. Det er meget lig det, vi ser, når f.eks. TV3 sender fra England for at omgå dansk lovgivning", udtaler Martin Thorborg, medstifter af SPAMfighter.

Det er ikke kun Danmark, der er hårdt ramt. Spam-niveauet i resten af verden er også stærkt stigende. SPAMfighter har mere end 300.000 brugere fra 133 lande og rapporteringer fra de brugere viser, at det globalt står lige så slemt til i resten af verden efter den lov er trådt i kraft.

SPAMfighter er et dansk firma ejet af stifterne af Jubii, Henrik Sørensen og Martin Thorborg, og de 2 programmører Daniel Hjortholt og Martin Dyring.
SPAMfighter fjerner hver dag 1,3 millioner spam-mails fra
2,5 millioner screenede e-mails, modtaget af 320.000 brugere i 130 lande.

» SPAMfighter - 13-01-2004

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Næste