5 Απλές συμβουλές για να είστε ασφαλείς στο Facebook

Το τελευταίο διάστημα, το Facebook έγινε πολλές φορές θέμα για θέματα ασφαλείας και προσωπικού απορρήτου. Αρκετές ενώσεις προστασίας καταναλωτών έχουν καταθέσει παράπονα στην Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμα, η αμφιλεγόμενη ομάδα χάκερ Anonymous απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις υποσχέσεις της να "σπάσει" το Facebook στις 5 Νοεμβρίου. Επιπλέον, με την αύξηση του spam και των απατών στο Facebook υπάρχει αυξημένη ανάγκη να μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε για να μην θέτετε σε κίνδυνο το προφίλ σας στο Facebook. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς:

 

FacebookΑσφαλής κωδικός προστασίας - Κωδικοί όπως "1234", "ABCD" ή "AAAA" είναι εκείνοι που σπάνε πιο εύκολο από τους χάκερ. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 1 γράμμα, τουλάχιστον 1 κεφαλαίο γράμμα, τουλάχιστον 1 αριθμό και τουλάχιστον 1 σύμβολο. Για παράδειγμα: "AFK2@now". Δοκιμάστε τον Έλεγχο κωδικού της Microsoft.

 

FacebookΑπορρίψτε αιτήματα φιλίας από άγνωστα πρόσωπα - Σας συνιστούμε να μην γίνεστε "φίλοι" με άτομα που δεν γνωρίζετε. Μόλις αποδεχτείτε το αίτημα μίας νέας πηγής, το προφίλ σας και όλες οι προσωπικές πληροφορίες που έχετε εισάγει σε αυτό θα είναι ανοιχτό για το άτομο αυτό.

 

FacebookΝα είστε προσεκτικοί όταν εγκαθιστάτε νέες εφαρμογές του Facebook - Όταν θέλετε να προσθέσετε μία καινούρια εφαρμογή στη σελίδα σας στο Facebook, σας συνιστούμε να κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Google πριν εγκαταστήσετε οτιδήποτε. Προσπαθήστε να βρείτε κριτικές για την εφαρμογή για να μάθετε αν είναι νόμιμη. Μερικά λεπτά από το χρόνο σας μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλά, καθώς είναι σίγουρο πως οι κακόβουλες εφαρμογές περιέχουν Trojans.

 

FacebookΜην ανοίγετε συνδέσμους από φίλους που περιέχουν "επιθετικούς" τίτλους - Αυτού του τύπου οι σύνδεσμοι σπάνια προέρχονται πραγματικά από τους φίλους σας, διανέμονται αυτόματα μέσω των προφίλ τους επειδή έχουν μπει στην εν λόγω σελίδα οι ίδιοι, και πολύ πιθανόν η σελίδα αυτή να είναι μολυσμένη με κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε να καταγγείλετε τους κακόβουλους συνδέσμους εδώ: Αναφορά Κακόβουλου Συνδέσμου

 

FacebookΑναφορά στο Facebook - Αν πιστεύετε πως ο λογαριασμός σας έχει πέσει θύμα επίθεσης χάκερ, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Facebook εδώ: Privacy@facebook.com.

 

 

Ελπίζουμε αυτή η ανάρτηση να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στο Facebook. Αν έχετε απορίες σχετικά με την ασφάλεια στο Facebook ή ανησυχίες για τα προσωπικά σας δεδομένα, μη διστάσετε να μας μιλήσετε στο Facebook (Αγγλικά) για περισσότερες πληροφορίες που δεν θα βρείτε στο blog μας.

» SPAMfighter - 09-12-2011

3 απλά βήματα για να ενημερώσετε τους οδηγούς στον υπολογιστή Windows σαςSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Το e-mail σας γεμίζει με spam; Δωρεάν φίλτρο spam!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Επόμενο