Το Spam τύπου Εικόνας Επιτέλους Νικήθηκε από τον SPAMfighter

Οι Spammers βρίσκονται κοντύτερα στην ήττα με την βελτιωμένη τεχνολογία ανίχνευσης και φιλτραρίσματος spam τύπου εικόνας του SPAMfighter.

Ερευνητές πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι το spam τύπου εικόνας βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα. Η IT Security ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες το spam τύπου εικόνας τριπλασιάστηκε. Η IronPort συμπλήρωσε ότι το μέγεθος αυτών των email είναι περίπου επτά φορές μεγαλύτερο από τα κανονικά μηνύματα spam. Αυτό ήταν αιτία πανικού στους χρήστες email. Ευτυχώς, ο SPAMfighter δημιούργησε ένα μοναδικό τύπο φίλτρου που μπορεί να πολεμήσει αυτού του είδους spam.

Ο Martin Thorborg παρατήρησε επίσης αυτήν την αύξηση σε spam τύπου εικόνας. «Οι Spammers αρχίζουν να χρησιμοποιούν spam τύπου εικόνας επειδή είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός με φίλτρα spam, τραβώντας περισσότερη προσοχή στις ψευδείς marketing προσπάθειές τους».

Ο SPAMfighter εργάστηκε σκληρά για να σταματήσει αυτού του είδους spam για τους χρήστες επειδή πιάνουν περισσότερο χώρο από τα κανονικά μηνύματα spam δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα όπως παραδείγματος χάριν την μείωση χώρου email και την υπερβολική κατανάλωση εύρους ζώνης σε διακομιστές δικτύων.

Το πιο πρόσφατο spam τύπου εικόνας λειτουργεί χρησιμοποιώντας πολλαπλές μικρές εικόνες σε email που διαφημίζουν προϊόντα όπως μετοχές και viagra. Αυτές οι εικόνες είναι πολύ μικρές για τα περισσότερα φίλτρα spam για να εντοπιστούν ως spam, εφόσον εμφανίζονται σαν κανονικά μηνύματα email και συνεπώς δεν μπορούν να εντοπιστούν.
Ο SPAMfighter δημιούργησε έναν τρόπο συγκέντρωσης αυτών των πολλαπλών μικρών εικόνων σε μία και το φιλτράρισμα βασίζεται σε αυτό.

Ο SPAMfighter είναι ένα φίλτρο spam που βασίζεται στην κοινότητά του. Το φίλτρο του SPAMfighter χρησιμοποιεί ψήφους από αυτήν του community για να προσδιορίσει εάν ένα μήνυμα είναι spam. Με spam τύπου εικόνας, οι μικρές εικόνες συνδυάζονται μέσα σε μία μεγαλύτερη εικόνα. Η κωδικογράφηση αυτής της μεγαλύτερης, μονής εικόνας ανιχνεύεται και οι ανωτέρω αναφερόμενες ψήφοι της κοινότητας χρησιμοποιούνται για βοήθεια εξακρίβωσης εάν ένα email είναι spam.

Πολλά άλλα φίλτρα spam δεν μπορούν τώρα να κάνουν αυτό, επειδή δεν έχουν τρόπο να προσδιορίσουν εάν μία γραφική παράσταση μέσα σε ένα email είναι spam, ή κανονική εικόνα. Άλλωστε, αυτά τα γραφικά αλλάζουν συνεχώς σε χρώμα και μέγεθος, με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα μήνυμα spam εικόνας να είναι ακριβώς η ίδια.
Ο SPAMfighter κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημέρωση περιέχοντας αυτές τις καινούργιες ρυθμίσεις φίλτρων που διατίθεται τώρα για λήψη εδώ:(www.spamfighter.com). Με αυτές τις καινούργιες ρυθμίσεις φίλτρων, τα μηνύματα spam εικόνας εντοπίζονται εύκολα και φιλτράρονται για τους χρήστες του SPAMfighter διεθνώς.

###

Ο SPAMfighter είναι ο προπορευόμενος κατασκευαστής φίλτρων spam στην Ευρώπη. Η Δανική εταιρεία ανήκει στους ιδρυτές της εταιρείας Jubii.dk, Henrik Sørensen και Martin Thorborg, μαζί με δύο προγραμματιστές, τους Daniel Hjortholt και Martin Dyring. Η εταιρεία SPAMfighter έχει 25 υπαλλήλους και εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Ο SPAMfighter δεν έχει οφειλές και χρηματοδοτείται 100 τοις 100 από το εισόδημα των πωλήσεων του λογισμικού SPAMfighter. Κάθε μέρα, ο SPAMfighter αφαιρεί περίπου 4 εκατομμύρια μηνύματα spam από 5 εκατομμύρια δοκιμασμένα ληφθέντα email από ένα εκατομμύριο χρήστες σε 210 χώρες/περιοχές.
Η κινητήρια δύναμη του SPAMfighter είναι το γεγονός ότι πάνω από 1.7 εκατομμύριο χρήστες αναφέρουν spam στην ώρα της λήψης με ένα μόνο κλικ. Όταν αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει το ίδιο μήνυμα spam, φιλτράρεται αυτομάτως από όλους τους υπόλοιπους χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι 95 τοις εκατό συνολικό φιλτράρισμα του spam πριν ακόμα φθάσει σε κάποιον άλλο χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Martin Thorborg, SPAMfighter ApS, Rovsingsgade 88, DK-2200 Β. Κοπεγχάγη, Δανία, Τηλέφωνο: +45 7022 1551 Fax (Ευρώπη): +45 3323 0376 Fax (ΗΠΑ): +1 (347) 341-4657

» SPAMfighter - 25-08-2006

3 απλά βήματα για να ενημερώσετε τους οδηγούς στον υπολογιστή Windows σαςSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Το e-mail σας γεμίζει με spam; Δωρεάν φίλτρο spam!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Επόμενο