RPG varoittaa asukkaita "matkaaja avun tarpeessa" sähköpostista

The Royal Gibraltar Police (RGP) on antanut varoituksen Gibraltarin asukkaille ja tiedottaneet heitä liikkeellä olevasta huijaussähköpostiviestistä. Chronicle.gi 29. kesäkuuta 2011.

Joku oli kaapannut Facebook tilin ja lähettänyt väärän viestin kaikille yhteystiedoissa oleville kontakteille.

Viesti uskotteli että kyseinen käyttäjä perheineen on ryöstetty Espanjan lomalla ja, että he ovat menettäneet laukut, kännykät, luottokortit ja käteistä. Viestissä pyydettiin ystäviä auttamaan paluulippujen ostamisessa sillä perhe ei päässyt käsiksi omaan tiliinsä Espanjasta käsin.

Lisäksi viestissä pyydettiin apua hotellikulujen kattamiseen.

Turvallisuustutkijoiden mukaan näitä viestejä on ollut liikkeellä ja ne ovat tulleet hyvinkin tutuiksi cyber rikollisten piireissä. Toimintaprosessi on aina sama - käytetään jonkun tietoja hyväksi vedoten ystävien, sukulaisten ja muiden tunteisiin pyytämällä rahaa jonkin matkatarinan verukkeella.

» SPAMfighter - 07-07-2011

3 helppoa askelta Windows PC:si ohjainten päivitykseenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Sähköposti täynnä roskapostia? Ilmainen roskapostisuodatin!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Seuraava