Käyttäjätunnuksia varastavien rikollisten kohteena Facebook

Blue Coat turvallisuusyritys julkaisi raportin, 2011 Mid-Year Security Report, 6. heinäkuuta 2011. Raportissa kirjoitetaan uusista Facebookiin kohdistuneista hyökkäyksistä. The Times of India 6. heinäkuuta 2011.

Blue Coat kertoo, että levittämällä haittaohjelmia Facebookissa nettihuijarit saavat käyttäjien kirjautumistietoja sekä esim pankkitilin tunnuksia haltuunsa. Tämä ei ole uusi metodi, mutta huijaukset ovat erittäin kehittyneitä ja hienovaraisia. Sosiaalisten sivustojen käyttäjien kirjautumistiedot ovat hyvin arvokasta tietoa haittaohejelmien kehittäjien piireissä. Aikaisemmin käyttäjät olivat uhattuna ainoastaan epäilyttävillä sivustoilla kuten peli- tai aikuisviihdesivustoilla. Herald Sun 6. heinäkuuta 2011.

Turvallisuusyritys raportoi, että kun nettihuijarit pääsevät käsiksi kirjautumistietoihin he jättävät jälkeensä linkkejä joiden tarkoitus on johdatella ihmisiä sivustoille joilta löytyy haitallisia ohjelmistoja. Usein perimmäisenä tarkoituksena on päästä käsiksi käyttäjien rahoihin.

Kyseiset sivustot ovat tällä hetkellä keskittyneet itäiseen Eurooppaan erityisesti Moldovaan, Ukrainaan sekä Venäjälle. Tosin tulee muistaa, että toiminta on maailmanlaajuista ja sivustojen paikantaminen on lähes mahdotonta toteaa Mr. Singh. Herald Sun 6. heinäkuuta 2011.

» SPAMfighter - 12-07-2011

3 helppoa askelta Windows PC:si ohjainten päivitykseenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Sähköposti täynnä roskapostia? Ilmainen roskapostisuodatin!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.
To reward your interest, we would like to offer you any of our award-winning products
at the price $19.95. Pick your own favorites.

Go back to previous page
Seuraava