Sähköpostihuijaus - maksamaton luottokorttilasku muistutus

M86 Security yrityksen tutkijat varoittavat uudesta roskapostikampanjasta muistuttaa maksamattomasta luottokorttilaskysta. Kyseinen viesti ei mainitse tiettyä pankkia tai korttimerkkiä, jotan se pyrkii tavoittamaan mahdollisimman monia hyväuskoisia käyttäjiä.

Saaja on nimetty nimellä asiakas ja viesti kertoo maksun olevan viikon myöhässä. Asiakastiedot kuten kortin luottoraja, asiakasnumero sekä laskun summa ovat kuitenkin annettu. Viesti jatkuu kertoen, että lasku on liitteenä ja jos maksua ei suoriteta kahden päivän aikana seuraa siitä $25 lasku maksun lisäksi.

M86 korostaa, että viestissä kirjoitetaan You isoin kirjaimin joten lukijalle tulisi käydä selville, että kyseessä ei ole englantia äidinkielenään puhuva henkilö.

Lisäksi liite sisältävä zip-tiedoston, joka on naamioitu näyttämään luottokorttilaskulta, jotta .exe troijalainen tiedosto pääsisi tietokoneelle. Tämä tiedosto erehdyttävästi näyttäyää adobe tiedostolta johtuen pienestä tiedostokuvakkeesta.

Roskapostin levittäjät sinnikkäästi keksivät uusia tapoja jakaa haittaohjelmia vaivattomammin. Yksi kyseisistä keinoista on maksukorttien omistajille kohdistetut viestit.

Tutkijat myös sanovat, että roskapostin lähettäjät saattavat keksiä uudempiakin aiheita, mutta myös edelleen pitävät vanhat konstit käytössä.

Edellä mainittu tapaus on epäilyttävä erityisesti, koska luottokorttiyritykset eivät todennäköisesti lähettäisi sähköpostia asiakkailleen. Asiantuntijat pyytävätkin käyttäjiltä varovaisuutta.

» SPAMfighter - 12-07-2011

3 helppoa askelta Windows PC:si ohjainten päivitykseenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Sähköposti täynnä roskapostia? Ilmainen roskapostisuodatin!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.
To reward your interest, we would like to offer you any of our award-winning products
at the price $19.95. Pick your own favorites.

Go back to previous page
Seuraava