5 yksinkertaista vinkkiä toimia turvallisesti Facebookissa

Facebook on ollut viime aikoina tietoturvaa ja yksityisyydensuojaa koskeva aihe, kun kuluttajasuojavirastot ovat tehneet valituksia Yhdysvaltain kauppakomission (Federal Trade Commissio, FTC) kanssa kiistanalaisen Anonymous-hakkeriryhmän jäsenille, jotka ovat vannoneet hakkeroivansa Facebookin 5. marraskuuta. Lisäksi roskapostin ja petosten lisääntymisen myötä Facebookissa on yhä tärkeämpää tietää, minkälaiset toiminnot saattavat vaarantaa Facebook-profiilia. Seuraavassa muutamia vinkkejä tietoturvan säilyttämiseksi:

 

Facebook iconSuojattu salasana - Hakkerit voivat murtaa helposti esim. salasanat "1234", "ABCD" tai "AAAA". On suositeltavaa käytätä salasanaa, joka sisältää vähintään yhden kirjaimen, yhden ison kirjaimen, vähintään yhden numeron ja vähintään yhden merkin. Seuraavassa esimerkki: "AFK2@now". Kokeile Microsofts Password Checker -sovelluksen avulla (Microsoftin salasanan tarkastus)

 

Facebook iconHylkää ystävänpyynnöt tuntemattomilta henkilöiltä - On suositeltavaa olla hyväksymättä ystäväpyyntöjä henkilöiltä, joita et tunne. Jos hyväksyt pyynnön uudesta lähteestä, profiilisi ja kaikki sen sisältämät henkilötiedot ovat näkyvissä kyseiselle henkilölle.

 

 

Facebook iconNoudata varovaisuutta uudien Facebook - sovellusten asentamisessa- Kun käytät uusia sovelluksia Facebook-sivulla, ennen minkään sovelluksen asentamista on suositeltavaa suorittaa nopea Google-haku. Yritä löytää arvioita sovelluksista saadaksesi selville, ovatko ne laillisia. Pari minuuttia ajastasi voi mahdollisesti säästää paljon enemmältä, koska tietyt haittasovellukset sisältävät troijalaisia.

 

Facebook iconÄlä avaa linkkejä, joissa on aggressiivinen otsikko - Tällaiset linkit ovat harvoin ystäviesi jakamia. Sen sijaan ne on jaettu automaattisesti niiden profiilien kautta, koska he ovat vierailleet kyseisellä sivustolla itse - sivustolla, joka on todennäköisesti saanut tartunnan haittaohjelmasta. Voit raportoida haitalliset linkit tästä: Raportoi haitallinen linkki

 

Facebook iconRaportoi Facebookiin - Jos uskot, että tilisi on hakkeroitu. Lähetä sähköpostia Facebookiin: Privacy@facebook.com.

 

 

 

Toivomme, että tämä kirjoitus auttaa sinua toimimaan turvallisesti Facebookissa. Jos sinulla on kysyttävää Facebookin tietoturvasta, tai sinulla on yksityisyydensuojaa koskevia huolenaiheita, älä epäröi ottaa yhtyettä Facebookiin (englanninkielinen) asioissa, joita ei löydy blogista.

» SPAMfighter - 13-12-2011

3 helppoa askelta Windows PC:si ohjainten päivitykseenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Sähköposti täynnä roskapostia? Ilmainen roskapostisuodatin!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Seuraava