Wereldwijde tsunami van spam dreigt

Het Amerikaanse e360 heeft de rechter gevraagd de website van een grote spambestrijder 'uit de lucht' te halen. Spamhouse.org houdt zo'n vijftig miljard spamberichten per dag tegen. De organisatie voorspelt dat wereldwijd talloze e-mailservers zullen bezwijken wanneer zij haar activiteiten staakt.
Dit meldt Computerworld. David Linhardt, directeur van e360, klaagde de Britse spambestrijder aan nadat zijn onderneming op de zwarte lijst van Spamhouse.org terecht was gekomen.
Veroordeling
De rechter van het district Illinois in de VS besloot dat Spamhouse een schadevergoeding van 11,71 miljoen dollar aan e360 moest betalen. Hij beval de organisatie ook om bewijzen van door e360 uitgevoerde spamacties van haar website te halen. Ook moet ze stoppen met het tegenhouden van de e-mails die Linhardts bedrijf verstuurt.
Spamhouse negeert de uitspraak. De leiding stelt dat een Amerikaanse rechter geen zeggenschap heeft over een organisatie die buiten de de VS is gevestigd.


ยป zibb.nl - 16-10-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende