Vergoeding voor gecrashte computer

Vrijdag 27 oktober 2006 - DEN HAAG - Computer stukgelopen door een berg spam en virussen? Als het aan de Consumentenbond ligt, krijgen gedupeerden voortaan een schadevergoeding van het bedrijfsleven: softwareproductenten, telecom- en kabelmaatschappijen en internetproviders.

Consumenten zijn niet meer in staat om zichzelf te beveiligen op internet", aldus woordvoerder Ewald van Kouwen. „Wij vinden dat die verantwoordelijkheid bij de consumenten moet worden weggehaald."

De Consumentenbond deed zijn oproep gisteren bij de presentatie van zijn enquête over veiligheid op internet. Daaruit blijkt dat twee van de drie computergebruikers niet op de hoogte is van de gevaren. Verder heeft 62 procent het afgelopen jaar te maken gehad met onveiligheid op internet, variërend van een vastgelopen computer tot een digitaal geplunderde bankrekening.

» BNDeStem - Dylan de Grujil - 27-10-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende