MessageLabs: 'Plotse toename spam'

MessageLabs signaleert een plotse toename van de hoeveelheid spam. Spammers maken zich klaar voor de feestperiode, zo concludeert het beveiligingsbedrijf in zijn 'Intelligence Report' over oktober 2006.


Volgens het rapport van MessageLabs bestond in oktober 72,9 procent van het e-mailverkeer uit spam en dat is een stijging met 8,5 procent tegenover de maand daarvoor. "In de voorbije maanden lag de focus vooral op gerichte virusaanvallen en kreeg spam weinig of geen aandacht, maar met de komst van SpamThru en Warezov ziet het ernaar uit dat de spammers hun vaardigheden hebben bijgeschaafd en volop in de aanval gaan met nieuwe technieken die de traditionele beveiligingsmethoden te slim af zijn", zegt CTO Mark Sunner van MessageLabs. "Wij verwachten dat net als in de vorige jaren de spamniveaus in de volgende weken en maanden zullen blijven stijgen, omdat de spammers in de feestperiode hun inspanningen opdrijven."

ยป infosecurity,nl - 06-11-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende