Providers laten spam gewoon door

Vraag
Mijn mailbox bij Planet wordt rijkelijk gevuld met spam. Een deel daarvan vist Planet eruit, maar men laat ook een hoop spam zitten. Het grappige is nu dat Outlook 2003 deze er wel keurig uitzeeft. Dat snap ik niet: een professionele spamfilter laat spam gewoon zitten en een consumentenprogramma moet het karwei afmaken. Kunt u aangeven waarom de professionele filters hun werk onvoldoende doen?
Mathieu Snijders

Antwoord
Het klopt dat spamfilters van providers vaak heel wat spam niet verwijderen. U moet dan inderdaad zelf nog een extra antispamfilter installeren op uw pc. Daar is echter een reden voor. Verwijdert een provider per ongeluk een bericht dat eigenlijk geen spam is, dan wordt dat meteen en onherroepelijk van de server gewist. Dat is in tegenstelling tot een spamfilter op een pc: vaak kunt u in de Junkmail-folder nog eens nakijken of er geen gewenste post is tegengehouden.

ยป ZD.net.be - Frederick Gordts - 07-11-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende