Helft consumenten treft anti-spam maatregelen

NOD32 Nederland heeft onderzoek gedaan onder consumenten over hun gevoel en gedrag op het gebied van internetbeveiliging. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten bij het internetten banger zijn voor spyware dan voor hackers en de veiligheid bij online aankopen. Daarnaast hebben bijna alle respondenten een virusscanner, waarvan 12 procent niet wekelijks controleert of deze up-to-date is. Opmerkelijk is dat spam de meeste ergernis oplevert bij e-mailen, maar dat slechts de helft van de respondenten een spamfilter heeft geïnstalleerd.

Consumenten maken zich bij het gebruik van internet het meest zorgen om spyware en andere rommel die automatisch op de computer wordt geïnstalleerd (46 procent). Op de tweede plek staan virussen (18 procent). Over hackers maakt 17 procent van de respondenten zich het meest zorgen. Daarnaast geeft 12 procent aan zich zorgen te maken over het feit of online aankopen veilig gebeuren. Daarnaast denken 9 op de 10 consumenten dat er spyware op hun computer aanwezig is, zonder ...

» Computer Idee - 07-11-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende