Spammers maken zich klaar voor de feestmaanden

MessageLabs maakt melding van een plotselinge toename van de hoeveelheid spam in oktober, nu de spammers zich klaarmaken voor de feestperiode. Het fenomeen wordt toegeschreven aan een sterke stijging van de recente botnet-activiteit en aan de jongste uitbraak van het Warezov-virus, dat agressieve spam verspreidt onder de vorm van een Trojan.

'SpamThru', een Trojan die spam verstuurt, is verantwoordelijk voor een groot deel van de recente botnet-activiteit waardoor het spamniveau sterk gestegen is: tot bijna drie op elke vier e-mails. De makers van SpamThru hebben een groot aantal tactieken gebruikt om ontdekking te voorkomen en hun bereik te verruimen. Ze lanceerden onder meer op regelmatige tijdstippen nieuwe varianten van de Trojan, om de traditionele detectie door antivirushandtekeningen te omzeilen. Bovendien gebruikte SpamThru de techniek van het 'spamkanon' en kon elke zombie miljoenen spams versturen en ontdekking ontwijken door voor elke spam een sjabloon te gebruiken en deze met een lijst v...

ยป Computer Idee - 07-11-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende