Spam is goed voor 819 terabyte aan dataverkeer per dag

De hoeveelheid spam die dagelijks wordt verzonden, blijft maar stijgen. Inmiddels worden er zo'n 61 miljard spamberichten per dag verzonden.
Vooral zogenoemde plaatjesspam is in trek, zo blijkt uit metingen van internetbeveiliger Ironport. Een kwart van alle spamberichten behoort tot deze categorie. Een jaar geleden was dat nog geen 5 procent.

De hoeveelheid spam is sinds oktober vorig jaar bijna verdubbeld. Ook worden de berichten qua omvang steeds groter. Deze is gestegen van 8,9 kilobyte naar 13 kilobyte. Spam is hiermee wereldwijd goed voor 819 terabyte aan dataverkeer per dag.

Spammers worden steeds inventiever in het vinden van nieuwe manieren om spamfilters te omzeilen. Hoewel de meeste spam nog altijd op basis van kenmerken en inhoud kan worden ontdekt, blijken traditionele spamfilters moeite te hebben met het ontdekken van nieuwe spamvormen.

 

» techworld - Wilbert de Vries - 17-11-2006

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Gebruiksvriendelijk Anti Spam filter voor Exchange
Go back to previous page
Volgende