5 eenvoudige tips om jezelf beter te beveiligen op Facebook


Facebook is de laatste tijd veel in het nieuws geweest met betrekking tot de veiligheid en privacy van de website. Verschillende consumentenbonden hebben onlangs een aantal klachten ingediend bij de Federal Trade Commission tegen leden van de controversiële hackersgroep Anonymous, die claimden op 5 november Facebook te hacken. Bovendien is er, met de opkomst van spam en fraude op Facebook, een toenemende behoefte om precies te weten welke soorten acties je Facebook-profiel in gevaar kunnen brengen. Hier volgen enkele tips om jezelf beter te beveiligen op Facebook:


Facebook IconGebruik een sterk wachtwoord - Wachtwoorden, zoals "1234", "ABCD" of "AAAA" zijn met een 'brute force' hack makkelijk te achterhalen door hackers. Wij raden u aan ten minste 1 letter, 1 hoofdletter, 1 nummer en op zijn minst 1 symbool te gebruiken. Bijvoorbeeld: "AFK2@now". Controleer de sterkte met de Microsofts Password Checker.Facebook IconWeiger vriendverzoeken van onbekende personen - Wij raden je aan nooit "vrienden" te worden met mensen die je niet kent. Wanneer je eenmaal een verzoek van een nieuwe bron hebt geaccepteerd, wordt je profiel, en alle persoonlijke informatie die je hebt ingevoerd, openlijk beschikbaar voor die persoon.Facebook IconWees voorzichtig met het installeren van nieuwe Facebook-applicaties - Bij de installeren van nieuwe applicaties op jouw Facebook-pagina, raden wij je aan om een snelle Google-zoekopdracht te doen voordat je ook maar iets installeert.Probeer een paar reviews te vinden over de applicatie om uit te vinden of deze legitiem is. Een paar minuten van uw tijd kunnen u veel zorgen besparen, omdat bepaalde kwaadaardige applicaties Trojans bevatten.


Facebook IconOpen geen links van vrienden met een "agressieve" header - Dit soort links worden zelden gedeeld door uw vrienden, en worden meestal automatisch verspreid via hun profielen, omdat zij zelf een pagina hebben bezocht die waarschijnlijk is besmet met malware. U kunt hier kwaadaardige links melden: Report Malicious Link
Facebook IconMeld het bij Facebook - Maak een melding als je denkt dat jouw account is gehackt. U kunt direct contact opnemen met Facebook via deze link: Privacy@facebook.com.

 
We hopen dat dit bericht je helpt veiliger te om te gaan met Facebook. Als je vragen hebt over de veiligheid of het privacybeleid van Facebook, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via Facebook (Engels) voor aanvullende discussies die niet op onze blog te vinden zijn.

» SPAMfighter - 13-12-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende