Privacy en virussen grootste angsten van smartphone- en tabletgebruikers

Bijna 50% is bang voor inbreuk op privacy, 30% heeft angst voor virussen, blijkt uit onderzoek SPAMfighter

Amsterdam, 18 April 2012 - De grootste angst van smartphone- en tabletgebruikers is inbreuk op hun privacy. Bijna 50% van de respondenten geeft dit aan in een onderzoek van SPAMfighter. Op de tweede plaats komt de angst voor virussen (30%). Het onderzoek werd ingevuld door ruim drieduizend Nederlanders.

Opvallend genoeg nemen veel mensen geen maatregelen om deze angsten te ontkrachten. Slechts 7% van de respondenten erkent de beveiliging van hun smartphone of tablet belangrijker te vinden dan de beveiliging van een pc. En 64% van de respondenten heeft zelfs geen antivirusapplicatie op zijn of haar mobiele apparaat geïnstalleerd.

De interesse van cybercriminelen voor mobiele apparaten wordt juist gewekt door de explosieve stijging van het aantal verkochte smartphones en tablets, met Android-apparaten als grootste bedreigingsgroep. Henrik Sørensen, CEO van SPAMfighter ApS, legt uit: "Veel mensen beseffen niet hoe groot de kans op malwarebedreigingen is op mobiele apparaten. En dat terwijl het aantal bedreigingen voor Android-apparaten alleen al in 2011 met vijfhonderd procent is toegenomen."

Daarom introduceerde SPAMfighter onlangs een gratis Android-antivirusoplossing: VIRUSfighter Android. De app is gratis te downloaden in de Android Market en zorgt onder andere voor een snelle detectie van bedreigingen en optimale bescherming. Daarnaast vinden regelmatig updates plaats en bestaat de mogelijkheid om on-demand te scannen (en gepland scannen) om de batterij te sparen.

» SPAMfighter - 18-04-2012

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende