SPAMfighter stopt nieuwe malware geïnfecteerde Virginia Tech spammail

Spammers staan bekend om het misbruik te maken van grote tragische gebeurtenissen, om zo de aandacht van geïnteresseerde en nieuwsgierige e-maillezers te trekken. Zo ook bij het schietincident bij Virginia Tech in de Verenigde Staten.

Spammers sturen e-mails met een foto van de schutter met een link waarvan beweerd wordt dat het een opname laat zien van het schietincident. Wanneer men op deze link klikt, is er geen video-opname te zien, maar wordt er een kwaadaardige screensaver gedownload, wat een bank spyware Trojan installeert.

''Dit is een storende vorm van spammail, welke misbruik maakt van een tragische gebeurtenis. Wij bij SPAMfighter, zijn blij dat we dit uit kunnen filteren zodat geen van onze gebruikers word geïnfecteerd door dit soort spammails of kwaadaardige Trojans,'' verklaart mede-eigenaar en medeoprichter Martin Thorborg.

De Trojan in deze e-mail steelt passwords en bankinformatie van onwetende computergebruikers. Daarom heeft SPAMfighter hard gewerkt om e-mailgebruikers te beschermen tegen de desbetreffende mail.
Behalve deze specifieke mail, filtert SPAMfighter ook andere uit welke zijn verstuurd vanuit zogenaamde 'goede doel' websites, die proberen om geld en creditcard informatie af te troggelen van vrijgevige e-mailgebruikers die denken te helpen.

SPAMfighter werkt door het scannen van inkomende e-mails. Als een e-mail is gekwalificeerd als spam, zal deze automatisch worden gefilterd van de inbox van de gebruiker naar de SPAMfighter folder. Hierdoor weten de gebruikers dat de mail geen serieuze mail is maar spam. Probeer SPAMfighter voor 30 dagen hier.

***
SPAMfighter is Europa's marktleider in de ontwikkeling in anti-spam oplossingen. Het Deense bedrijf is opgericht door Henrik Sørensen, Martin Thorborg (oprichters van Jubii - grootste Internet Portal van Denemarken), en de ontwikkelaars Daniel Hjortholt en Martin Dyring. SPAMfighter heeft 35 mensen in dienst en heeft hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken. SPAMfighter heeft geen schulden en wordt gefinancierd door de verkoop van het SPAMfighter programma. SPAMfighter filtert elke dag ongeveer 12 miljoen spam berichten uit de 15 miljoen geteste mails die door meer dan 3 miljoen gebruikers wereldwijd ontvangen worden.

De kracht van SPAMfighter zit in de rapportering spammails door de meer dan 3 miljoen gebruikers met een simpele druk op de knop. Wanneer spamkenmerken door meerdere gebruiker gemeld worden, wordt de mail voortaan automatisch bij iedereen uitgefilterd. 90% van de spam wordt hierdoor uitgefilterd voordat het bij de gebruiker aankomt. Lees meer over SPAMfighter hier.

Voor meer informatie, neem contact op met Martin Thorborg, info@spamfighter.com SPAMfighter ApS, Rovsinggade 88, 2200 Kopenhagen N, Denemarken. Telefoonnummer: 0045 7022 1551 Fax: 0045 3323 0376

» SPAMfighter - 24-04-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende