Nieuwe pc voor studerende kinderen, nieuwe kans voor spammers

Amsterdam, 13 augustus 2007 - Elke zomer stijgen de pc-verkopen, deels doordat ouders hun schoolgaande of studerende kinderen een pc cadeau doen voor het nieuwe leerjaar. Je studiewerk doen op een multimediamachine waarop veel software is geïnstalleerd, draagt tenslotte bij aan studieplezier en -resultaten. Wat vaak niet op de nieuwe pc staat, is een deugdelijk beveiligingspakket. Hierdoor vormt de gloednieuwe pc een potentiële speeltuin voor internetcriminelen. Veel ouders en scholieren of studenten zijn zich hier niet van bewust, met als gevolg dat ze grote risico's lopen.

Het niet beveiligen van een pc kan vervelende gevolgen hebben. Privégegevens, inclusief foto's, kunnen 'op straat' komen te liggen. Daarnaast kunnen kwaadwillenden een pc gebruiken als 'zombie' om criminele activiteiten op het internet te ontplooien. Het is ook mogelijk dat indringers bestanden wissen of zelfs de complete pc onbruikbaar maken.

Om het school- of studiejaar goed te beginnen, kunnen ouders en hun kinderen een gratis versie van SPAMfighter downloaden op www.spamfighter.com. Op deze website staat ook informatie over hoe spam, spyware en virussen werken en wat er nodig is om een pc en de gegevens daarop te beschermen. Door de gebruiksvriendelijke producten van SPAMfighter zijn computers optimaal beveiligd en kunnen scholieren en studenten zich volledig richten op hun studie.

"Elke dag komen er nieuwe spamberichten, virussen en spywareprogramma's bij. Internetbeveiliging moet dus elke dag geüpdatet worden. Een pc zonder voldoende beveiliging is als een auto zonder autogordels. Het is jammer dat internetbedreigingen voor veel mensen nog te abstract zijn", zegt Martin Thorborg, mede-eigenaar en medeoprichter van SPAMfighter.

SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim drie miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer 12 miljoen spamberichten uit 15 miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

 

» SPAMfighter - 13-08-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende