Geen afname in spam ondanks arrestatie Spam King

In tegenstelling tot de algemene verwachting is het aantal spamberichten niet gedaald sinds de arrestatie van de Amerikaanse 'superspammer' Robert Soloway, beter bekend als Spam King. Sterker nog, uit onderzoek van SPAMfighter blijkt dat het aantal e-mails met spam in de afgelopen periode is gestegen. Bedroeg het percentage spam voorheen 80 tot 85 procent, in de afgelopen maand was dit ongeveer 90 procent. Deze statistieken zijn gebaseerd op de SPAMfighter-community, die ruim 3,4 miljoen gebruikers in 216 landen omvat.

"Het is een goede zaak dat spammers worden aangeklaagd", zegt Martin Thorborg, mede-eigenaar en medeoprichter van SPAMfighter. "SPAMfighter voert een strijd tegen spam en we zien graag dat partijen of mensen die spamberichten versturen daarvoor worden gestraft. We hoopten dat met de arrestatie van Spam King het aantal spammails zou afnemen, maar helaas is dat niet het geval."

Uit berichtgeving van Associated Press blijkt dat Robert Soloway, oftewel Spam King, op 30 mei 2007 is gearresteerd op verdenking van 35 misdrijven. Hiertoe behoren mailfraude, het witwassen van geld en identiteitsdiefstal. Hij stuurde vanaf 2003 spamberichten naar tientallen miljoenen ontvangers. Vanuit zijn bedrijf bood hij voor 495 dollar software aan waarmee e-mailadvertenties naar twintig of zelfs tachtig miljoen adressen zijn te versturen. Soloway verklaarde dat alle ontvangers op zijn lijst akkoord waren om e-mails van hem en zijn partners te ontvangen. Volgens de aanklagers was het echter niet mogelijk om uit te schrijven voor zijn e-mails. Bovendien dreigde Soloway met een deurwaarder als klanten hun geld terugvroegen. De Spam King kan tot twintig jaar cel worden veroordeeld. Zijn zaak dient op 6 augustus 2007.

SPAMfighter is opgericht om frauduleuze handelingen zoals die van Spam King in de hele wereld tegen te gaan. Spam is meer dan alleen vervelend, zo laat ook dit voorbeeld zien. SPAMfighter zet zich in om de trucs van spammers te doorgronden en gebruikers een oplossing te bieden. Dit doet het bedrijf bijvoorbeeld door spam te filteren en zo SPAMfighter-gebruikers te beschermen tegen fraude en tijd- en kostenverlies.

SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan drie miljoen gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer 12 miljoen spamberichten uit 15 miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

» SPAMfighter - 21-06-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende