SPAMfighter introduceert vernieuwde versie met verbeterde

Amsterdam, 14 juni 2007 - SPAMfighter heeft zijn krachtige spamfilter versterkt met detectiemethodes voor nieuwe spamvarianten. De vernieuwde versie van SPAMfighter biedt bescherming tegen spammail via afbeeldingen en andere trucs van spamontwikkelaars. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van nog betere
spamfiltermogelijkheden.

"We werken hard om de trucs en technieken van spamontwikkelaars vóór te blijven. Daarom hebben we het SPAMfighter-filter uitgebreid met nieuwe beschermingsmogelijkheden. Op die manier zijn we in staat om de nieuwste varianten van spam te filteren en te blokkeren", zegt Martin Thorborg, medeoprichter en -eigenaar van SPAMfighter.

De meeste van de huidige spamfilters zijn zogenaamde Bayesian-filters. Deze zijn momenteel uitsluitend tekstgebaseerd en herkennen èn filteren dus geen spam via afbeeldingen. Juist deze spamvariant is momenteel echter een grote bedreiging. SPAMfighter gebruikt een op kenmerken gebaseerd filter dat zowel op tekst als op afbeeldingen gebaseerde spammails opspoort.

De nieuwe update van SPAMfighter bevat een belangrijke verbetering van de
spamdetectie-engine. Deze engine doet verschillende lokale tests om verdachte e-mails te traceren. Met deze verbeteringen zal het aantal spammails dat SPAMfighter opspoort en verwijdert, verder toenemen.

Ook de detectie van nieuwe spamvarianten is aanzienlijk verbeterd. Een goed voorbeeld zijn spammails die tekst in afbeeldingen willen verbergen door deze te roteren of in een soort puzzelstukken te verdelen. Deze aanpak is zeer lastig te ontdekken door reguliere spamfilters. Een andere spamvariant plaatst tekst in afbeeldingen of delen daarvan, die als bijlage worden meegestuurd. De nieuwe SPAMfighter-versie traceert nu ook tekst binnen afbeeldingen en kan deze zo nodig ook filteren.

Een andere nieuwe variant die SPAMfighter ondervangt, zijn pogingen om de e-mail-header te vervalsen. De verzendende partij doet met een vervalst IP-adres alsof een e-mail vanuit een andere mail-client is verzonden. De SPAMfighter-engine gebruikt het IP-adres om een spamclassificatie toe te kennen aan verdachte mail.

SPAMFighter wordt ondersteund door een complete gemeenschap van gebruikers die spammail kunnen melden. Als een mail een aantal keer gemeld is, wordt deze automatisch geblokkeerd voor alle andere SPAMfighter-gebruikers. Daarnaast scant SPAMfighter mails met behulp van een eigen engine die via spamalgoritmes bepaalt of een mail spam is. De nieuwe versie van SPAMfighter beschermt gebruikers tegen de nieuwste spamvarianten.

SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan drie miljoen gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer 12 miljoen spamberichten uit 15 miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

» SPAMfighter - 14-06-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende