Nepvacatures nieuwste wapen van phishers

Amsterdam, 30 augustus 2007 - SPAMfighter heeft een nieuwe phishing-actie gesignaleerd, die gebruikmaakt van valse vacatures. Werkzoekenden worden met een nepvacature in een e-mailbericht opgeroepen om op een link te klikken, die verwijst naar een phishing-website. Via deze site verzamelen phishers persoonlijke informatie die ze vervolgens gebruiken voor frauduleuze activiteiten. De gratis

antispamservice SPAMfighter filtert deze e-mails zodat nietsvermoedende werkzoekenden deze niet in hun inbox krijgen.

"Phishers zijn continu op zoek naar nieuwe slachtoffers en nieuwe manieren om e-mailgebruikers om te tuin te leiden", zegt Alix Aranza, algemeen directeur van SPAMfighter USA. "Doordat veel vacatures via e-mail worden verspreid, richten phishers hun pijlen nu op werkzoekenden. SPAMfighter voorkomt dat zij slachtoffer worden van deze phishing-activiteiten."

Phishing is een truc van spammers om aan e-mailgebruikers persoonlijke informatie te ontfutselen. Uit naam van een bank, of in dit geval een potentiële werkgever, versturen phishers nep e-mails die bedrieglijk echt lijken. Zij vragen gebruikers om op een link te klikken, die doorverwijst naar een website die sprekend lijkt op die van de betreffende partij. Daar wordt hen gevraagd om persoonlijke informatie in te vullen, die de phishers vervolgens misbruiken.

SPAMfighter biedt maximale bescherming tegen spam en phishing. Zo kunnen de 3,7 miljoen gebruikers met één druk op de knop spam- en phishing-mails rapporteren. Als een bepaald aantal gebruikers dat met hetzelfde bericht doet, filtert SPAMfighter dit automatisch voor alle gebruikers. Dit resulteert erin dat ongeveer 90 procent van alle spam in een filter terechtkomt en zo de inbox van SPAMfighter-gebruikers niet bereikt.

Voor meer informatie over, of het downloaden van SPAMfighter: www.spamfighter.com.

SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim drie miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

 

» SPAMfighter - 30-08-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende