SPAMfighter blikt terug op 2007

Ook in 2007 vocht SPAMfighter hard mee in de oorlog tegen spam. Het aantal SPAMfighter-gebruikers groeide in het afgelopen jaar met 1,8 miljoen. Dit kwam de efficiëntie van het spamfilter zeer ten goede.

SPAMfighter filterde in 2007 5,3 miljard spammails voor alle SPAMfighter-gebruikers. Op basis van de aanname dat het behandelen van een spammail een e-mailgebruiker gemiddeld vijf seconden kost, valt te concluderen dat SPAMfighter e-mailgebruikers in 2007 1,179 jaar aan werk heeft bespaard.

SPAMfighter wordt in 215 landen ter wereld gebruikt. De meeste gebruikers wonen in Nederland. In Duitsland zijn er meer dan 320.000 SPAMfighter-gebruikers.

De belangrijkste trends in 2007 waren pdf- en MP3-spam. Ook was er een duidelijke toename van vakantiespam zichtbaar. Naar verwachting zullen pdf-spam en andere veelvoorkomende soorten ook in 2008 vaak voorkomen. De hoeveelheid MP3-spam begint nu al af te nemen en zal in 2008 waarschijnlijk niet veel meer verspreid worden. De verspreiding van vakantiespam is in 2007 sterk toegenomen.

Doordat er tegenwoordig veel verschillende vormen van spam in omloop zijn, is het belangrijk dat een spamfilter snel kan inspelen op veranderingen. SPAMfighter is een filter dat gebaseerd is op de meldingen van een grote groep gebruikers. Zo kan een e-mailgebruiker een nieuwe vorm van spammail snel en eenvoudig doorgeven. Als een bepaald aantal SPAMfighter-gebruikers dit doet, filtert SPAMfighter deze spamberichten voor alle gebruikers.

De technici van SPAMfighter werken continu aan manieren om nieuwe spam te dwarsbomen. In 2007 bracht SPAMfighter een engine op de markt, die zich automatisch updatet. Zo krijgen gebruikers de beste bescherming zonder dat het nodig is om een nieuwe versie van SPAMfighter te updaten.

SPAMfighter doet uiteraard zijn uiterste best om ook in 2008 weer alle nieuwe vormen van spam te blokkeren.

Over SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vier miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

 

» SPAMfighter - 28-12-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende