SPAMfighter introduceert antispamoplossing voor IBM Lotus Notes

Amsterdam, 1 maart 2009 - SPAMfighter introduceert SPAMfighter Domino Module versie 1.0 (SDM), een antispamoplossing voor IBM Lotus Notes. SDM staat bol van de opties die het voor bedrijven met een Lotus Domino-platform nog eenvoudiger maken om spam te blokkeren. De oplossing is gebruiksvriendelijk, vereist geen onderhoud of client-software en integreert naadloos met een Domino-server.

SDM wordt via een Lotus Notes-applicatie geconfigureerd. Dit betekent slechts één installatie, één versie en één beheerder. Daarnaast heeft SDM een kern-engine die updates automatisch uitvoert, waardoor er geen onderhoud nodig is. Deze engine maakt onder andere gebruik van geavanceerde afbeeldingsanalyse voor spamfiltering.

"Ons doel was het ontwikkelen van een programma voor zakelijk gebruik, dat erg weinig onderhoud vergt en gebruikers het SPAMfighter-effect laat ervaren, waar ook ter wereld en op welk type computer dan ook", zegt Martin Thorborg, mede-eigenaar en medeoprichter van SPAMfighter APS.
SDM is een communitygebaseerd spamfilter. Met dit filter kunnen gebruikers zelf spam rapporteren. Wordt een spambericht door genoeg gebruikers als spam bestempeld, dan filtert SPAMfighter deze e-mail voor al zijn gebruikers. Daarnaast controleert SPAMfighter een e-mail bij binnenkomst op de Domino SMTP-server. Vervolgens maakt SDM een unieke versleutelde handtekening en stuurt deze ter evaluatie naar de SPAMfighter-server. Deze server bepaalt of er sprake is van spam. Is dit het geval, dan wordt dit doorgegeven aan SDM, die de spammail verplaatst naar de Lotus Notes spam folder van de gebruiker.

Door een Lotus Notes-infrastructuur en SPAMfighter Domino Module samen te brengen in één enkele interface, besparen organisaties veel kosten voor hardware en opleiding van de IT-beheerders of eindgebruikers. Het enige wat beheerders hoeven te doen, is gebruikers toevoegen en de gevoeligheid van het filter naar wens instellen.


Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna zes miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com

SPAMfighter: http://www.spamfighter.com/Lang_NL
SPAMfighter für Lotus Domino: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Server_Spam_Filter_Lotus_Domino.asp

» SPAMfighter - 03-03-2009

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende