E-mail met schadelijke downloads in omloop op Windows Patch Tuesday

Amsterdam, 9 november 2009 ? Het is weer bijna Windows Patch Tuesday. SPAMfighter waarschuwt Windows-gebruikers voor schadelijke e-mails die ze rond deze maandelijkse updatedag van Windows kunnen ontvangen. In dergelijke mails staat dat er veranderingen hebben plaatsgevonden in hun mailbox vanwege een beveiligingsupdate. De ontvanger wordt gevraagd een link te openen om de nieuwe instellingen te activeren. Deze spam is zo gemaakt, dat het lijkt alsof de mail afkomstig is van de lokale systeembeheerder. Klikken ontvangers op de link, dan activeren ze ongemerkt een phishingaanval. Deze maandelijkse aanvallen voeren malwaremakers op beperkte schaal uit. Zo hopen ze niet direct op te vallen om vervolgens onderschept te worden.
"Het klikken op een link in Patch Tuesday-spammail kan uiterst schadelijk zijn voor de gedupeerden. De meeste van deze berichten zijn phishingmails die gevoelige persoonlijke informatie aan de gebruikers weten te ontfutselen, waarmee de spammers vervolgens aan de haal gaan", zegt Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter.

ยป SPAMfighter - 10-11-2009

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende