SPAMfighter identificeert WK-spam met malware

Copenhagen, 10 mei 2010 - Het WK-virus is over het algemeen onschuldig en leidt in Nederland hooguit tot een vorm van Oranjekoorts. SPAMfighter, leverancier van onder andere antispamoplossingen en antivirussoftware, heeft echter een schadelijker versie van het WK-virus ontdekt. SPAMfighter identificeerde computervirussen die zich vermommen als een e-mail over het WK Voetbal. Het gaat om zogenaamde Nigeriaanse spam die malware bevat. De mail probeert ontvangers te verleiden om contact op te nemen met de afzender en bijvoorbeeld creditcardgegevens mee te sturen. Met deze gegevens kunnen de spammers fraude plegen.

SPAMfighter traceerde schadelijke e-mails met onder ander de volgende zinnen in de onderwerpregel:
- Fw: WIN TICKETS TO THE WORLD CUP
- WORLD CUP 2010 PROMOTIONAL DRAWS
- This letter/ attached file is from Chairman 2010 World Cup Local organizing committee (Dr.Irvin Khoza)
- 2010 WORLD CUP LOTTO SPECIAL PROGRAMS.
- CONGRATULATIONS!!You Have Won South African 2010 World Cup?

"Het WK Voetbal biedt spammers uitstekende mogelijkheden. Het is een geweldig evenement voor voetbalfans, dat wereldwijd veel belangstelling trekt en spammers weten dat maar al te goed", zegt Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter. "De wens van voetballiefhebbers om aanwezig te zijn bij dit evenement, heeft geresulteerd in een stortvloed van spam- en phishing-e-mails met zogenaamde aanbiedingen voor reizen naar het WK in Zuid-Afrika en loterijen rond het WK Voetbal. Ons advies is, zoals altijd: als het aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Wees de komende maanden dus extra voorzichtig met e-mails over het WK."

Wat spam betreft, is het WK Voetbal overigens geen uitzondering. Volgens SPAMfighter richten spammers zich regelmatig op grote evenementen waarbij er grote belangstelling is voor tickets.

####

Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter: www.spamfighter.com of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim 6,5 miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com/Lang_NL/

» SPAMfighter - 10-05-2010

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende