Twitter-spam groeit met vijfhonderd procent

Amsterdam, 14 juni 2010 - SPAMfighter identificeert een enorme toename van Twitter-spam en social media-spam. Dit geldt met name voor de laatste drie dagen. Wat opvalt, is dat de spammers vooral de lay-out van Twitter en Facebook-e-mails gebruiken. Zo verleiden ze gebruikers nepwebsites met malware te bezoeken.

De e-mails zijn te herkennen aan rare onderwerpregels als 'Twitter 049-81' of zijn variaties op 'Angelina Jolie invited you to join Facebook'. Buiten deze afwijkende onderwerpen zijn ze niet van echt te onderscheiden. Dit soort spamaanvallen is de afgelopen dagen toegenomen met vijfhonderd procent.

Martin Thorborg, medeoprichter en Chief Marketing Officer van SPAMfighter: "Spammers kennen de kracht van sociale netwerken en de invloed ervan op de gebruikers. Daarom proberen ze internetters ook via dit kanaal een loer te draaien. Let dus goed op als je een uitnodiging ontvangt van iemand die je niet kent. Daarnaast zijn ook nepprofielen een gevaar. Vooral beroemdheden, onder wie Penélope Cruz, hebben op hun naam een vals Twitter-account. Ook diverse Nederlandse politici, zoals Geert Wilders and Jan Peter Balkenende, hebben te maken met nepprofielen."

Twitter en Facebook hebben al verschillende methodes ontwikkeld om nepprofielen uit te bannen. Helaas kunnen ze tegen het oneigenlijke gebruik van de lay-outs van de uitnodigingsmails niet veel doen.

» SPAMfighter - 14-06-2010

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende