SPAMfighter: kerst populaire periode voor spammers


Amsterdam, 13 december 2010 - SPAMfighter signaleert deze feestmaand een grote toename van spamberichten. Spammers kiezen voor onderwerpen die aansluiten bij deze periode. Ook gebruiken ze in toenemende mate andere kanalen dan alleen e-mail, zoals kerstkaarten en sociale netwerken. SPAMfighter waarschuwt internetters om, vooral in de toch al drukke en stressvolle kerstperiode, voorzichtig om te gaan met spamberichten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om elektronische kerstkaarten niet zomaar te openen. Spammers voorzien deze soms van malware. Ook raadt SPAMfighter aan om vooral gebruik te maken van de bekende websites, om het risico op besmetting van de pc uit te sluiten.

Kerstmis is een tijd van gezelligheid en cadeautjes, maar vaak ook van stress. Niet alleen moet er een perfect diner op tafel komen, ook de aanschaf van de ultieme cadeaus is belangrijk. Dit gebeurt steeds vaker op het internet. Nietsvermoedende internetshoppers zijn voor spammers dan ook een bijzonder interessante doelgroep. Spammers versturen in de kerstperiode berichten met onderwerpen die aansluiten op de behoeften van kerstshoppers. Met name luxe goederen zoals iPad's, horloges en sieraden zijn hierbij populair. Mailings hierover kennen zelfs een toename van meer dan 250 procent ten opzichte van november 2010. Daarnaast versturen spammers steeds meer valse berichten over banken en internetbetaaldiensten zoals PayPal. Ook (nep)aanbiedingen voor vakanties na de feestdagen en aanbiedingen voor goedkope leningen zijn populair.

Martin Thorborg, medeontwikkelaar van SPAMfighter: "Gelukkig is spam in deze tijd van het jaar goed te voorspellen. Ook spammers houden blijkbaar van kersttradities. En lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is hij dat meestal ook. Dus let goed op bij online shoppen en houd het hoofd erbij."

SPAMfighter is een gratis antispamprogramma waarmee internetters zich snel en eenvoudig beschermen tegen spam en andere bedreigingen. De unieke community-aanpak van SPAMfighter combineert een op regels gebaseerde engine met een zogenaamd Global Neighborhood Inbox Watch. Dit houdt in dat de ruim zeven miljoen actieve gebruikers spam 24x7 zelf identificeren, blokkeren en voorkomen. Gebruikers bepalen zo zelf de kracht van het spamfilter.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Product_Info.asp of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

» SPAMfighter - 13-12-2010

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende