Tv-acteur Charlie Sheen geliefd onderwerp voor spamberichten

Amsterdam, 14 maart 2011 - Charlie Sheen, bekend Amerikaans tv-acteur en momenteel zeer populair op Twitter, is een regelrechte hit bij spammers. Dit signaleert SPAMfighter, leverancier van onder meer antispamoplossingen en antivirussoftware. Sinds het ontslag van Charlie Sheen bij de tv-serie 'Two and a half men' en zijn opmerkelijke Twitter-opkomst (binnen 24 uur een miljoen volgers) duiken steeds regelmatiger e-mails op met onderwerpen gerelateerd aan deze Amerikaanse komiek. Sheen is de best betaalde tv-acteur ooit met een salaris van 2,5 miljoen dollar per aflevering. De toename aan spamberichten over de veelbesproken acteur uit onder meer 'Hot Shots' is vooral te zien in de onderwerpregel. Zo traceerde SPAMfighter onlangs berichten met onderwerpregels als 'Charlie Sheen in rehab !', 'Charlie Sheen interview' en 'Charlie Sheen viagra'. Spammers gebruiken zo de interesse van internetgebruikers voor deze spraakmakende Amerikaan. SPAMfighter biedt diverse antispamoplossingen die deze potentieel schadelijke e-mails eenvoudig blokkeren.

"Het is niet de eerste keer dat spammers een veelbesproken beroemdheid gebruiken om hun e-mails een groter publiek te geven", zegt Martin Thorborg, CMO en medeoprichter van SPAMfighter. "Eerder zagen we al een flinke toename aan spamberichten met Michael Jackson en Tiger Woods in de onderwerpregel. Hieruit blijkt dat het versturen van spam over beroemdheden die veel over de tong gaan, nog steeds een lucratieve business is. Ons advies is dan ook: wees voorzichtig met e-mails met bijvoorbeeld Charlie Sheen in de onderwerpregel.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

» SPAMfighter - 14-03-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende