SPAMfighter: spammers richten hun pijlen nu ook op Apple

Amsterdam, 24 mei 2011 - SPAMfighter, leverancier van onder andere antispamoplossingen en antivirussoftware, waarschuwt voor spamberichten die namens Apple lijken te zijn verstuurd. Veel mensen ontvangen e-mails met daarin de mededeling 'uw bestelling in de App Store is met succes geannuleerd'. Vervolgens kan de ontvanger een link aanklikken om de 'orderstatus' te bekijken. Door in de e-mail op de link te klikken, worden gebruikers naar websites geleid die o.a. spyware bevatten.

Er zijn verschillende varianten in omloop, die allemaal betrekking hebben op het annuleren van orders in de App Store.

Apple is bij veel consumenten zeer populair en spammers maken hier handig gebruik van. Voorheen verstuurden spammers vooral valse e-mails die afkomstig leken te zijn van webwinkels, zoals Amazon. De huidige trend is dat ze steeds vaker spamberichten versturen uit naam van bekende fabrikanten.

In Nederland waarschuwde TNT recent ook al voor niet van echt te onderscheiden phishing-e-mails die zogenaamd afkomstig waren van de klantenservice van TNT.

Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter: "Spammers kennen de kracht van grote merken. We raden mensen aan om goed op te letten als ze privé of op het werk een rekening of order ontvangen, en goed na te denken of ze daadwerkelijk iets hebben besteld. Al lijkt de e-mail nog zo echt, we adviseren een bericht niet te openen als men niet honderd procent zeker is van de bestelling. De ontvanger kan rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van het betreffende bedrijf."

appstorespam


Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter:

http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Product_Info.asp of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).
Voor meer informatie:

http://www.spamfighter.com/Lang_NL/.

 

 

» SPAMfighter - 24-05-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende