Bijna de helft van de Nederlanders maakt geen back-up van bestanden

Onderzoek SPAMfighter: het maken van een back-up komt gewoonweg niet bij mensen op

Amsterdam, 19 juli 2011 - Een back-up maken van bestanden staat bij bijna de helft van de Nederlanders niet hoog op het prioriteitenlijstje (45 procent). 65 procent van deze groep heeft simpelweg nog nooit nagedacht over het maken van back-ups. Dit blijkt uit onderzoek van SPAMfighter onder ruim zevenduizend Nederlandse computergebruikers. Andere redenen waarom de respondenten geen back-up maken van hun bestanden, zijn gebrek aan tijd (twintig procent) en het geen belang hechten aan het maken van een back-up (zestien procent).

Dat veel mensen niet nadenken over het maken van een back-up, is opmerkelijk. Vaak staan er op de harde schijf namelijk belangrijke bestanden opgeslagen. Denk hierbij aan wachtwoorden en foto's die niemand graag kwijtraakt. Vooral nu de vakantieperiode is aangebroken en mensen volop foto's maken, is een back-up maken van dit soort bestanden geen overbodige luxe. Een back-up maken is dan ook zeer eenvoudig en verzekert gebruikers ervan dat hun bestanden altijd bewaard blijven en toegankelijk zijn.

Harde schijven raken makkelijk beschadigd. Is het niet door het per ongeluk binnenhalen van malware of virussen tijdens het surfen op internet, dan is het wel doordat de schijf 'zomaar' crasht. In zulke gevallen is de kans groot dat belangrijke bestanden en foto's voorgoed verdwenen zijn. En dan is het vaak te laat om deze terug te halen.

"Om het risico te verkleinen dat de harde schijf stukgaat, adviseren wij computergebruikers om naast het maken van een back-up van hun bestanden ook hun computer te beschermen met goede antivirusbeveiliging en regelmatig hun harde schijf op te ruimen," zegt Martin Thorborg, medeoprichter en CMO van SPAMfighter.

####

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).
Meer informatie: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Other_Products.asp of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighters.

Voor meer informatie:
Progress Communications
Pauline Hartsuiker
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: SPAMfighter@progresscommunications.nl
www.onlinepersbericht.nl

» SPAMfighter - 19-07-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende