Spammers bieden volop leningen aan

Amsterdam, 29 augustus 2011 - De huidige financiële crisis lijkt meer dan ooit een inspiratiebron te zijn voor spammers. SPAMfighter signaleerde de afgelopen dagen een sterke toename van spam waarin leningen worden aangeboden. Daarmee lijken spammers in te spelen op de gevolgen van de economische crisis: een hogere werkloosheid en een afgenomen consumentenvertrouwen.

In de e-mails vragen spammers om persoonlijke gegevens die nodig zijn om een lening aan te vragen. De grootste zorg hierbij is dat ze steeds inventiever worden. Ze personaliseren de e-mailberichten door de naam van de ontvanger in de aanhef te zetten. Voor deze gegevens kijken ze naar het e-mailadres van de ontvanger. Bovendien kunnen spammers heel eenvoudig aan lijsten met e-mailadressen komen.

Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter: "Actuele ontwikkelingen vormen vaak een bron van inspiratie voor spammers. Iedereen is inmiddels wel bekend met de spam waarin banken zouden vragen om accountverificatie. Nu lijken spammers over te stappen op het aanbieden van leningen. Wees voorzichtig en stuur nooit persoonlijke gegevens door. Dit kan namelijk leiden tot identiteitsdiefstal en gegevensverlies. Geen enkele financiële instelling vraagt ooit via e-mail om persoonlijke gegevens."

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

» SPAMfighter - 29-08-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende