Moderne IT-virus går stille i dørene

I Symantecs nyeste halvårsrapport om sikkerhet på Internett, understrekes denne nye trenden blant dem som tilverker ondsinnet kode: «Dagens trussellandskap befolkes av angrep som er mer målrettet og som holder en lavere profil. De sprer seg saktere enn tidligere for å unngå å bli avslørt, og på den måten øke sannsynligheten for å lykkes.»

Les også:
[25.09.2006] Sikkerhetskarusellen snurrer stadig fortere

Hvilke metoder dette dreier seg om, er vanskelig å lese seg til i den 120 sider lange rapporten. Til Sydney Herald har Symantec-direktør Alfred Huger gitt en kort oversikt.

Poenget er altså å sørge for at viruset eller ormen spres til et begrenset antall ofre, heller enn til mange, og at spredningen foregår over tid.

Huger peker på at omfanget av zombienettverk eller botnet er redusert. Inntil ganske nylig kunne man observere hvordan ett individ kunne kontrollere opptil 400 000 PC-er samtidig. Gjennomsnittet i dag er mindre enn 1000. Det gjør det langt vanskeligere å oppsp...

» digi.no - Eirik Rossen - 25-09-2006

3 enkle steg for å oppdatere diverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-posten overfylt med spam? Gratis Spamfilter!<br />

Exchange Anti Søppelpost Filter
Go back to previous page
Neste