Angrep truer krumtappene på internett

De viktigste serverne som styrer internett i siste instans trues av angrep som i verste fall kan ta ut hele nettet. Med på lasset følger en god del bedriftsnettverk.

Algarve (PC World Norge): Et angrep med ondsinnet kode i mars år, tok ut tre av de elleve tjenermaskinene som styrer internett i siste instans. Dette var bare et alfa-angrep, altså en test av hva som var mulig.

I følge sikkerhetsfirmaet Infoblox, som har undersøkt saken, skyldes dette feil oppsett av tjenere. De har registrert tre mindre angrep som bare har rammet noen titusen brukere i månedene etterpå. Tallene ble presentert av Richard Kagan, Vice President of Marketing i Infoblox.

Feilen er omfattende. Under de elleve toppnivåtjenerne er det rundt ni millioner tjenere. Det antas at 3,8 millioner tjenere inneholder feil i oppsettet som kan brukes til å angripe og ta ut toppnivåtjenere. Disse tjenerne er for en stor del Unix- og Linux-baserte tjenermaskiner, Windows er svært lite tilstede i denne tjenermaskintypen.

» IDG.no - Dag-Rune Z. VOllen - 02-10-2006

3 enkle steg for å oppdatere diverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-posten overfylt med spam? Gratis Spamfilter!<br />

Exchange Anti Søppelpost Filter
Go back to previous page
Neste