Stort svenskt skräppostutskick i helgen

Vi har vant oss vid att skräpposten i våra inkorgar oftast är skriven på engelska, eller ibland tyska. Under helgen skickades rapporterades det om spam riktad till svensktalande.

Ett företag vid namn Ship It, Inc skickade under helgen ut skräppost till ett stort antal svenska e-postadresser. Språket i mailet är bra svenska.

- Det handlar om en riktad attack mot svenskar. Större delen av all skräppost är ju på engelska, och är det skrivet på svenska kan det hända att man lägger märke till och läser igenom det. Det är någonting vi ser mer och mer av, säger Henrik Müller, VD på Trillian, som ligger bakom skräppostfiltret Spamdrain.

Tidigare i år har Nordea vid ett flertal tillfällen utnyttjats i nätfiskeattacker. Vad som troligen räddat många kunder är det urusla språket. Mailen var helt uppenbart inte var skrivna av en svensktalande person, utan troligen av ett översättningsprogram. Här skiljer sig helgens skräppost, som verkar vara formulerat av en som talar flytande svenska, eller åtmins...

» IDG.se - Joel Brandell - 02-10-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Exchange skräppostfilter
Go back to previous page
Nästa