Inget stopp för Spamhaus domän

Domare Charles P Kocoras avslog spamutpekade e360 Insights begäran om att ICANN skulle tvingas stänga Spamhaus domän efter det att antispam-organisationen dömts till skadestånd av en annan amerikansk domstol.

Den globala värld som Internet utgör är tämligen svårnavigerad för juridiska instanser som är avsedda att verka på lokal nivå, visar den juridiska konflikten mellan antispam-organisationen Spamhaus och det spamutpekade e-postmarknadsföretaget e360 Insight.

Förra månaden tilldömdes e360 Insight ett skadestånd på motsvarande 85 miljoner kronor av en distriktsdomstol i Illinois, efter det att e360 Insight svartlistats av Spamhaus. Storbritannienbaserade Spamhaus anser sig dock inte omfattas av den amerikanska lagstiftningen så organisationen har, liksom i tidigare fall, helt enkelt struntat i det utdömda skadeståndet. Spamhaus anser sig lyda under brittisk lag och under brittisk lag är E360 Insights verksamhet att anse som spam, hävdar organisationen.

 

» idg.se - Mats Lövgren - 20-10-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Exchange skräppostfilter
Go back to previous page
Nästa