Skräpet blir till guld

Någon där ute i cyberrymden vill sälja rysk Viagra till dig för ett kanonpris. Du är sannolikt inte intresserad, men det spelar ingen roll. Det räcker med ett par godtrogna av de 100 000-tals som har fått mejlet för att skräpposten ska bli en miljonindustri.

Så gott som alla internetanvändare har någon gång fått spam, alltså
reklam som de inte har bett om via e-post. För den som inte har någon metod för att filtrera bort skräpet blir det snart en plåga.

- Vi gör statistik bland alla våra företagskunder och 60-80 procent av all e-post som kommer in där är spam, säger Kaja Narum, Sverigeansvarig för it-säkerhetsföretaget Trend micro.

Det är svårt att föreställa sig att någon skulle nappa på de underliga mejl som dimper ner. Men spam genererar mycket pengar. Eftersom det inte kostar mycket mer att skicka 10 miljoner mejl än ett enda, räcker det att ett hundratal svarar för att det ska vara en riktigt god affär.

En amerikansk spamliga som avslöjades hade till exempel tjänat omkri...

» E 24 Näringsliv - Anna Roxvall - 19-11-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Exchange skräppostfilter
Go back to previous page
Nästa