Dold pengatvätt bakom spamattack

I ett massutskick som erbjuder jobb inom ideella organisationer som arbetar med att hjälpa utsatta barn har PandaLabs upptäckt att det i själva verket är ett sätt att hitta så kallade "målvakter" i syfte att tvätta stulna pengar. Dessa e-postmeddelanden har rubriker som: "Best job, No Experience Needed". I texten som följer erbjuds mottagaren ett välbetalt jobb med bara några timmars arbete per dag för den ideella organisationen.

Bedragarna på Internet blir alltmer skrupelfria. Det senaste bedrägeriet går ut på att vinna mottagarens förtroende genom en webbsida för en påhittad ideell organisation. Sidan använder bilder med barn i behov av hjälp som lockbete.
Tanken är att hitta "målvakter" vars bankkonton kan användas för att tvätta pengar. Bedragarna erbjuder e-postmottagaren jobb i organisationen som uppger sig att arbeta med välgörenhet för barn

» SecurityUser.com - 22-11-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Exchange skräppostfilter
Go back to previous page
Nästa