Så vill spammarna göra dig till medbrottsling

Antivirusföretaget Panda Labs varnar för en ny typ av bedrägerier där du som blir lurad faktiskt själv kan bli en medbrottsning. Bedrägeriet fungerar så att du först blir kontaktad via e-post med ett erbjudande om ett välbetalt jobb för en välgörenhets- eller hjälporganisation. Med rubriker som "Best job, no experience needed" slussas du till en sajt där du kan läsa om hjälporganisationen och hur de behöver hjälp av någon som kan upplåta sitt bankkonto för att transferera pengar för hjälporganisationens räkning. Som betalning får du behålla en liten del av de pengar som slussas vidare till "hjälporganisationens" konto.

I själva verket finns givetvis ingen hjälporganisation och ditt kontonummer används som en mellanstation för att tvätta pengar som bedragarna tidigare kommit över via exempelvis phishing-attacker mot banker.

» idg.se - Joakim Bergstöm - 20-11-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Exchange skräppostfilter
Go back to previous page
Nästa