Bildbaserad Skräppost Möter Äntligen Sin Nemesis med SPAMfighter

Spammare är närmare att bli besegrade med SPAMfigters förbättrade filtrering av bildskräppost.

Forskare har nyligen rapporterat att bildbaserad skräppost är mer vanligt än någonsin. IT Security rapporterade nyligen att under de senaste tre månaderna har bildbaserad skräppost tredubblats. IronPort rapporterade att storleken av alla dessa epostmeddelande är ungefär sju gånger större än ett normalt skräppostmeddelande. Detta har gjort epostanvändare arga. Som tur är har SPAMfighter skapat ett unikt filter som kan bekämpa detta nya hot.

Martin Thorborg har också lagt märke till detta nya hot. "Spammare har börjat använda bildbaserad skräppost då det är svårare att filtrera bort detta, vilket ger mer uppmärksamhet till deras bluffreklam."

SPAMfighter har arbetat hårt för att stoppa denna typ av skräppost för alla användare då den tar upp mer utrymme än vanlig skräppost vilket leder till problem med att utrymmen på epostkonton äts upp och mycket bandbredd utnyttjas i onödan på företagsservrar, för att nämna några av problemen.

Den senaste typen av bildbaserad skräppost fungerar på så sätt att ett flertal små bilder i epostmeddelande gör reklam för produkter som Viagra och aktier. Dessa bilder är för små för att de flesta epostfilter skall känna igen dem som skräppost, då de verkar vara legitima meddelanden, och därför passerar igenom filtret oupptäckta.

SPAMfighter har utvecklat ett sätt att samla ihop alla dessa bilder till en bild och på detta sätt filtrera epost.

SPAMfighter är ett filter som bygger på ett community. SPAMfighterfiltret bygger på röster från communityt för att bedömma om epost är skräppost. Med bildbaserad skräppost läggs de små bilderna ihop till en stor. Kodningen av denna, större bild, skannas och den tidigare nämnda communityns röster används för att bedömma om ett epostmeddelande är skräppost.

Många andra skräppostfilter är inte kapabla att göra detta, då de inte har något sätt att bedömma huruvida grafik i ett epostmeddelande är skräppost eller en legitim bild. Dessa bilder byts också ut med jämna mellanrum och får nya färger och storlekar vilket gör att inget skäppostmeddelande ser likadant ut. SPAMfighter har nyligen släppt en uppdatering med dessa nya filterinställningar, en uppdateringar du kan ladda ner här (www.spamfighter.com). Med dessa nya filterinställningar upptäcks bildbaserad skräppost mycket enklare och filtreras bort för SPAMfighteranvändare världen över.

###
SPAMfighter är Europas ledande utveckalre av skräppostfilter. Det danska företaget ägs av grundarna til jubii.dk, Henrik Sørensen och Martin Thorborg tillsammans med två programmerare, Daniel Hjortholt och Martin Dyring. SPAMfighter har 20 anställda och är baserat i Köpenhamn. SPAMfighter är skuldfritt och 100 procent finansierat av inkomster från försäljningen av SPAMfighterklienten. Varje dag tar SPAMfighter bort 4 miljoner skräppostmeddelanden från 5 miljoner testade epostmeddelanden mottagna av 1 miljon användare i 209 länder/regioner.
SPAMfighter får sin kraft från det faktum att 1.5 miljoner användare, med ett enkelt klick, rapporterar den skräppost de får. När tillräckligt många har rapporterar samma epostmeddelande filtreras det automatiskt bort för alla användare. Resultatet är att 95% av all skräppost filtreras bort innan det når någon användare.
För mer information kontakta Martin Thorborg, SPAMfighter ApS, Rovsingsgade 88, DK-2200 Copenhagen N, Denmark. Telefon: +45 7022 1551 Fax (Europa): +45 3323 0376 Fax (USA) +1 (347) 341-4657

» SPAMfighter - 25-08-2006

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Nästa