D'Oh! Spammare Drar Nytta Av Den Kommande Simpsonsfilmen

Spammare skickar skräppost till potentiella biobesökare för att försöak övertala dem att gå med i en tävling med falska priser för att på så sätt få tillgång till fungerande epostadresser.

Spamamre drar ännu en gång nytta av en kommande potentiell biohit, Simpsons. Skräppost skickas till epostanvändare och förösker lura använder att fylla i en undersökning för att på detta sätt få tillgång till deras epostadresser.

"Det är vanligt att spammare använder stora händelser, såsom filmpremiärer, stora händelser som media rappporterar om eller storhelger för att lura epostmottagare. Vi hoppas kunna undvika att våra användare faller offer för dessa bedrägerier genom att filtrera bort dessa epostmeddelanden" kommenterar co-grundare och co-ägare Martin Thorborg.

Skräpostmeddelanden innehåller en bild på Homer Simpsons i hans underkläder och frågar mottagaren om de har tänkt att se filmen och om de vill hjälpa till att fylla i en undersökning genom att klicka på en länk. Så fort mottagaren gör detta känns deras epostadress igenom som aktiv vilket öppnar upp adressen för mer skräppost.

För att få mottagare att fylla i undersökningen lockar de med ettpris om man fyller i hela undersökningen. Som med många erbjudanden likt detta är erbjudandet falskt och det finns ingen chans att få något pris. Den enda tanken bakom detta epostmeddelande är att lura av mottagare fungerade epostadresser så att man sedan kan skicka mer skräppost till dessa adresser.
Tidigare, liknande meddelanden, har skickats ut i samband med filmer såsom Harry Potter, Pirates of the Caribbean, helger så som 4 juli och händelser såsom dödsskjutningarna vid Virginia Tech. Detta är ingen ny taktik som spammare anävnder men det är en taktik som många faller för.

SPAMfighter filtrerar dessa typer av skräppostmeddelanden från 3.6 miljoner användare av SPAMfighter, vilket gör dem upplysta om att detta är ett bedrägeri och filtrerar bort dem från inkorgen så man inte behöver se dem.

Om SPAMfighter
SPAMfighter är Europas ledande utvecklare av skräppostfilter. Det danska företaget ägs av grundarna till jubii.dk, Henrik Sørensen och Martin Thorborg tillsammans med två programmerare, Daniel Hjortholt och Martin Dyring. SPAMfighter har 35 anställda och är baserat i Köpenhamn. SPAMfighter är skuldfritt och 100 procent finansierat av inkomster från försäljningen av SPAMfighterklienten. Varje dag tar SPAMfighter bort 12 miljoner skräppostmeddelanden från 14 miljoner testade epostmeddelanden mottagna av 3.6 miljoner användare i 215 länder/regioner.

SPAMfighter får sin kraft från det faktum att 3.6 miljoner användare, med ett enkelt klick, rapporterar den skräppost de får. När tillräckligt många har rapporterar samma epostmeddelande filtreras det automatiskt bort för alla användare. Resultatet är att cirka 90% av all skräppost filtreras bort innan det når någon användare.
För mer information om SPAMfighter, klicka här [www.spamfighter.com]

För mer information, kontakta Martin Thorborg, info@spamfighter.com SPAMfighter ApS, Rovsingsgade 88, DK-2200 Copenhagen N, Denmark. Telefon: +45 7022 1551 Fax (Europe): +45 3323 0376 Telefon (USA) +1 (561) 962-4166 Fax (USA) +1 (561) 962-4266 uspartners@spamfighter.com

» SPAMfighter - 26-07-2007

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Nästa