5 Enkla Knep För Att Hålla Dig Säker på Facebook

Det har skrivits flitigt om Facebook i artiklar om säkerhet och integritet på internet och ett antal myndigheter som jobbar med konsumentskydd lämnade nyligen in klagomål till Federal Trade Commission eftersom medlemmar av den kontroversiella hackergruppen Anonymous har lovade att hacka Facebook den 5e november. Den ökade förekomsten av spam och bedrägeri på Facebook har gjort att det finns ett ökat behov av att vara medveten vilken typ av åtgärder som kan äventyra din Facebook-profil. Här är några tips för att hålla dig säker:

 

FacebookSäkert lösenord - lösenord som "1234", "ABCD" eller "AAAA" är lätta att s.k. brute-force-knäcka av hackare. Vi rekommenderar att du använder minst 1 bokstav, minst 1 stor bokstav, minst ett nummer och minst en symbol. Här är ett exempel: "AFK2@now". Prova Microsofts Password Checker.

 

 

FacebookAvvisa vänförfrågningar från okända personer - Vi rekommenderar att du aldrig blir "vänner" med personer som du inte känner. När du har accepterat en förfrågning från en ny källa kommer din profil och din personliga information att öppna sig för den personen.

 

 

FacebookVar försiktig när du installerar nya Facebook-applikationer - Vid installation av nya applikationer till din Facebook-sida rekommenderar vi att du gör en snabb Google-sökning innan du installerar något. Försök hitta recensioner av applikationen för att ta reda på om den är legitim. Ett par minuter av din tid kan potentiellt spara dig mycket mer eftersom vissa skadliga program innehåller trojaner.

 

FacebookÖppna inte länkar från vänner som innehåller en "aggressiv" rubrik - Dessa typer av länkar delas sällan av dina vänner utan sprids automatiskt via deras profiler för att de har besökt en viss sida själva, en sida som sannolikt är infekterad med skadlig kod. Du kan rapportera skadliga länkar här: Anmäl skadlig länk.

 

FacebookAnmäl till Facebook - Om du tror att du har varit ett offer för kontohackning. Kontakta Facebook direkt här: Privacy@facebook.com.

 

 

Vi hoppas att detta inlägg hjälper dig att använda Facebook på ett säkert sätt. Om du har några frågor angående Facebook-säkerhet eller funderingar om integritet, tveka då inte att fråga oss på Facebook (engelska) för ytterligare diskussioner som inte finns på vår blogg.

» SPAMfighter - 08-12-2011

3 enkla steg för att uppdatera dina drivrutiner på din Windows-dator.Slow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Är din email full av skräppost? Gratis spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Nästa